Βιογραφικά

Γεννήθηκε το 1996 στην Θεσσαλονίκη. Μέλος της μαθητικής κίνησης, “Μαθητές ενάντια στο σύστημα”, το 2008. Το 2009 εντάχθηκε στη μαθητική Κίνηση της “Νεολαίας του Συνασπισμού” από την οποία αποχώρησε το 2011. Το έτος αυτό εντάχθηκε στην “Νεολαία ΠΑΣΟΚ” και στο “Ρεύμα Νέων Σοσιαλιστών”, όπου παρέμεινε έως το 2018. Το διάστημα 2015-2019 σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου ανέπτυξε ισχυρή συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε αιρετός σύμβουλος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης με τις παρατάξεις Bloco και ΑΠΟΣΥ, ενώ διετέλεσε και ταμίας του σωματείου Politics Society. Εργάζεται ως ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός και αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες.

Γεννήθηκα το έτος 1978 και κατάγομαι από το νησί της Άνδρου. Είμαι παντρεμένος, με δύο παιδιά.

Εργάζομαι στον Ε.Φ.Κ.Α. προερχόμενος από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ προηγουμένως εργαζόμουν στον τραπεζικό τομέα. Είμαι οικονομολόγος, με μεταπτυχιακό στην εφαρμοσμένη οικονομική και ένα δεύτερο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Αρθρογραφώ σποραδικά από το 2012, με αφορμή κάποιο θέμα της επικαιρότητας, για το οποίο θεωρώ, πως μπορώ αιτιολογημένα να εξηγήσω, πως η τρέχουσα κυρίαρχη κοινωνική και πολιτική πρακτική δε λαμβάνει υπόψη κάποιες παραμέτρους και άρα πιθανόν να χρήζει επαναπροσδιορισμού σε κάποιες πτυχές της. Περίπου την ίδια εποχή άρχισα να αναζητώ στο διαδίκτυο κάποια από τις πολλές μικρές, αλλά ενδιαφέρουσες πολιτικές κινήσεις, οι οποίες δημιουργούνταν ένεκα της κρίσης και της απογοήτευσης του κόσμου από τη διαχείρισή της, ώστε να συμμετάσχω ως ενεργός πολίτης.

Όμως, όπως συμβαίνει με τον περισσότερο κόσμο, αντιμετώπιζα την ενασχόληση με την πολιτική με κάποια καχυποψία και προβληματισμό. Η γνωριμία μου με μέλη και φίλους του κινήματος της Σοσιαλιστικής Προοπτικής και η συμμετοχή μου στις διαδικασίες και τις συζητήσεις, που διεξάγονταν κατά καιρούς, με αποκορύφωμα αυτές της 3ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του κόμματος, ήραν τους όποιους ενδοιασμούς μου για πιο ενεργή συμμετοχή.

Στη Σοσιαλιστική Προοπτική, ευελπιστώ να δημιουργήσουμε εκείνον τον πολιτικό φορέα, ο οποίος να αποτελεί παράδειγμα πολιτικής λειτουργίας στο να κινητοποιεί προς την πολιτική συμμετοχή, και ει δυνατόν να συσπειρώνει, πολίτες και κοινωνικά κινήματα, με στόχο μία πιο ανθρώπινη, δημιουργική και δίκαιη κοινωνία.

Γεννήθηκα το 1956 στο δ.δ. του Πελαργού, του Δήμου Αμυνταίου Φλώρινας.  Οι γονείς μου ήταν αγρότες και ο πατέρας μου υπήρξε οικονομικός μετανάστης για πολλά χρόνια στην (τότε) δυτική Γερμανία και χρηματοδότησε τις σπουδές των τριών παιδιών του.

Αποφοίτησα από το εξατάξιο Ιδιωτικό Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

Εισήχθην στην Σχολή Μηχανικών Ε.Ν. (ΑΣΔΕΝ – Ακαδημία Ε.Ν).

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του συλλόγου και πρώτος πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών της σχολής.

Συνέχισα τις σπουδές μου στην σχολή Υπομηχανικών Ηλεκτρολόγων στα ΚΑΤΕΕ (ΑΤΕΙ).

Εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και κοινωνικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αρχικά ως εργαζόμενος στον  Ιδιωτικό τομέα των επιχειρήσεων (ΜΑΚ-ΜΕΤΑΛ & ΕΚΟ) και κατόπιν ως ¨θεραπευτικό προσωπικό¨ για εξαρτημένους στο ΚΕΘΕΑ.

Από το 1993 ακολούθησα επαγγελματική και επιχειρηματική πορεία.

Έκτοτε δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, δημιουργώντας και επεκτείνοντας την δραστηριότητα με ξενόγλωσσα κέντρα  στον νομό και την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Υπήρξα ενεργό μέλος πολιτικών συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των ριζοσπαστικών κινήσεων του σοσιαλιστικού χώρου.

Από το 2014 είμαι ενεργό μέλος της Σοσιαλιστικής Προοπτικής.

Γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου το 1972 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Johannes Kepler Πανεπιστημίου του Linz στην Αυστρία.

Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του ήταν για έναν χρόνο στο Πανεπιστήμιο του Manchester, Institute for Science and Technology ως επισκέπτης ερευνητής. Υπηρετεί ως τακτικός καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Είναι Πρόεδρος της Ένωσης των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και της Ανατολικής Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης (http://www.asecu.gr) και του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης (http://www.ikempatsis.gr/). Επίσης προεδρεύει στο νεοσύστατο Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψεως Αποφάσεων και διευθύνει το Διεπιστημονικό Εργαστήριο Παρευξείνιων και Μεσογειακών Μελετών στο ΑΠΘ (https://ilabsem.web.auth.gr/).

Τέλος είναι μέλος του Leadership Council του SDSN Black Sea (http://sdsnblacksea.auth.gr/). Η έρευνά του εκτυλίσσεται στο πεδίο των διεθνών οικονομικών και της οικονομικής ανάπτυξης, με πλήθος διεθνών δημοσιεύσεων – εκδόσεων και ανάλογων ετεροαναφορών. Από το 2000 είναι ανεξάρτητο μη-εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΡΟΜΕΑΣ ΑΒΕΕΑ.