Ποιοι Είμαστε

Σοσιαλιστική Προοπτική

Συναποτελούμε μια συλλογική πρωτοβουλία που επιθυμεί να συμβάλλει στη συγκρότηση μαζικού, λαϊκού, σοσιαλιστικού χώρου, ο οποίος μαζί με ευρύτερες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις θα δώσει μάχη για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης, μνημονιακής πολιτικής, για την κοινωνική αλλαγή, την κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντικά ισόρροπη ανάπτυξη.

Έχουμε σταθερό μέτωπο: με την ενωμένη δεξιά, ΝΔ- κόμματος Βενιζέλου, με τον ντόπιο και ξένο παρασιτισμό, με το φασισμό.

Εκτιμούμε ότι η ίδια η φύση της κρίσης ως καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής- με την έννοια της νεοαποικιακής εξάρτησης σειράς κοινωνιών- απαιτεί σοσιαλιστική, δημοκρατική, διεθνιστική και πατριωτική απάντηση.

Απορρίπτουμε κάθε μονόδρομο και κάθε φετιχιστική προσέγγιση όπως και αν εμφανίζονται, διότι καθηλώνουν το λαό σε αδιέξοδα.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη συγκρότηση και γιγάντωση του σοσιαλιστικού χώρου με πρωτοπόρους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη διανόηση που στάθηκε όρθια, τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, τις παραγωγικές δυνάμεις.

Πιστεύουμε ότι η έξοδος από την κρίση και κυρίως η οικοδόμηση μιας άλλης, σοσιαλιστικής και δημοκρατικής Ελλάδας, που θα αντισταθεί στην παρακμή και θα βγει νικήτρια είναι εφικτή, αρκεί να δράσουμε συλλογικά ως λαός και να αγωνιστούμε με συνέπεια, ως τη νίκη.