Ανακοινώσεις/Προσκλήσεις Άρθρογραφία Δελτία Τύπου Επικαιρότητα Οικονομία` Πολιτική Σοσιαλιστική Προοπτική

Η Αποτροπή της Δεξιάς Παλινόρθωσης Καθήκον των Δυνάμεων της Προόδου.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία επικράτησε και ήδη σχημάτισε αυτοδύναμη Κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τους πιο ακραίους, αντιδραστικούς και αντιδημοκρατικούς κύκλους του πολιτικού, μιντιακού και επιχειρηματικού κατεστημένου, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της να επαναφέρει τη χώρα στην « κανονικότητα», την όποια είχε διαταράξει κατά τρόπο ανεπίτρεπτο η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Η εμπειρία για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι όσες παραχωρήσεις μια προοδευτική κυβέρνηση και αν κάνει στη μεταπρατική και κομπραδόρικη αστική τάξη της χώρας, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Αυτή θέλει το δικό της πολιτικό προσωπικό για να μπορεί πιο εύκολα να κάνει τις δουλειές της και να συνεχίσει να αποκομίζει τεράστια οικονομικά και πολιτικά ωφέλη σε βάρος του λαού και του τόπου.

 

Είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ισχυροί επιχειρηματίες επώνυμα  τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου εναντίον της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν έλειψαν και οι υπονομευτικές ενέργειες από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να κλονισθεί ακόμα περισσότερο η ήδη κλονισμένη σχέση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης με τα λαϊκά στρώματα. Οι περιπτώσεις Αλαφούζου, Μαρινάκη, του ομίλου που εκμεταλλεύεται την Αττική Οδό, του Λάτση και άλλες πολλές βεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος αφού δέχτηκε  να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, υποκύπτοντας κακώς στα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών και των εγχώριων συνεργατών τους, μεταξύ των οποίων και αυτοί που στήριξαν τον κο Μητσοτάκη και τους άλλους αστέρες του νεοφιλελεύθερου στερεώματος στην εξουσία. Η Σοσιαλιστική Προοπτική είχε έγκαιρα κατακρίνει αυτήν τη συντηρητική στροφή και είχε με αλλεπάλληλα δελτία τύπου, ανακοινώσεις και άρθρα στελεχών της τοποθετηθεί για τους κινδύνους και τις παγίδες που περιέκλειε αυτή η πολιτική. Δεν εισακουσθήκαμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που πολλά στελέχη μας, πριν από τη δημιουργία της Πολιτικής μας Κίνησης, είχαν σπεύσει, χωρίς να ζητήσουν κανένα αντάλλαγμα, να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού πόλου με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή και άλλων πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων.

 

Ότι όμως και αν λέμε ή γράφουμε τώρα το γεγονός είναι ένα: στις εφτά Ιουλίου συντελέσθηκε, με τη ψήφο του λαού, συντηρητική στροφή στην πολιτική ζωή της χώρας. Με δεδομένη μάλιστα την τοποθέτηση στην Κυβέρνηση ακραίων νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών στοιχείων – όπως ο κος Γεωργιάδης στο νευραλγικό Υπουργείο Ανάπτυξης για να τελείωση τη μεγάλη μπίζνα του «Ελληνικού» συμφωνά με τα συμφέροντα της Lamda Development, ο κος Σκυλακάκης, ο κος Βορίδης, ο κος Πιερρακάκης, ο μέχρι πρότινος προσωπάρχης του ΣΕΒ και τώρα συντονιστής της μητσοτακικής Κυβέρνησης κος Σκέρτσος, ο κος Πλακιωτάκης και πολλοί άλλοι υφυπουργοί αλλά και βουλευτές όπως ο κος Θανάσης Πλεύρης – είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς ποιες πολιτικές θα εφαρμόσει η νέα Κυβέρνηση στην οικονομία, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια και σε άλλους νευραλγικούς τομείς.

 

Ήδη σε μια επίδειξη αυταρχισμού και αντιδημοκρατικότητας φέρνει στη νέα Βουλή προς ψήφιση την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ προαναγγέλλει την κατάθεση νομοσχεδίου για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν νομοσχέδια με τα οποία θα ξηλώνονται όποια προοδευτικά μέτρα κατόρθωσε και πήρε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων ολετήρων βρίσκονται η ΔΕΗ, τα Νοσοκομεία αλλά και κάθε κοινωνική παροχή. Την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων με την ταυτόχρονη δραματική τους μείωση θα την αφήσουν για αργότερα, προκειμένου ο μάστορας στις μειώσεις κος Βρούτσης να προετοιμάσει το έδαφος.

 

Μπροστά στην παλινόρθωση του σκληρού κράτους της δεξιάς, εμείς παραμένουμε σταθερά απέναντι και θα σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Η συσπείρωση και ο κοινός αγώνας όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων προβάλλει σαν η μεγαλύτερη αναγκαιότητα τις δύσκολες αυτές μέρες που αρχίσαμε να ζούμε.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς η Σοσιαλιστική Προοπτική.

 

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο