Δελτία Τύπου Επικαιρότητα Πολιτική Σοσιαλιστική Προοπτική

Καταρρακώνουν τους Θεσμούς και πλήττουν τη Δημοκρατία οι κάθε λογής υπηρέτες των δανειστών.

Καταρρακώνουν τους Θεσμούς και πλήττουν τη Δημοκρατία οι κάθε λογής υπηρέτες των δανειστών.

Θύμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του κ Μητσοτάκη, έπεσε και ο Θεσμός του Προέδρου του Κοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με ιταμό τρόπο απαίτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να εγκαταλείψει τη θέση του προκειμένου ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης να αναλάβει να διευθύνει τη συζήτηση. Ως γνωστό με βάση το Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Βουλής  αποτελεί τον τρίτο πολιτειακό παράγοντα της Χώρας και η προσπάθεια υποβάθμισης της λειτουργίας του θίγει βάναυσα τη Δημοκρατία,  καταρρακώνει τους θεσμούς και καταλύει τη διάκριση των εξουσιών που αποτελεί την πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του στην προσπάθειά τους  να επανέλθουν στην εξουσία δεν διστάζουν να μεταχειρίζονται μεθόδους  οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με τους δημοκρατικούς κανόνες και το σεβασμό στη λειτουργία των θεσμών. Η αντιπολιτευτική τους τακτική έχει πάρει τη μορφή ενός ολοκληρωτικού πολέμου απέναντι στην Κυβέρνηση, χωρίς αρχές και ηθικές αναστολές, γεγονός που οδηγεί σε επικίνδυνες  καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα και το λαό.

Από αυτή τη θέση ξεκινώντας καταδικάζουμε απερίφραστα τις αντιπολιτευτικές τακτικές της ΝΔ αλλά και των άλλων πολιτικών κομμάτων υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης για την συνέχιση των πολιτικών ακραίας λιτότητας αλλά και  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των επιχειρήσεων και οργανισμών μέσω των οποίων το δημόσιο απέτρεπε την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων και ασκούσε κοινωνική πολιτική.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, στη συνείδηση των πολιτών έχει καταγραφεί πλέον σαν μια πολιτική δύναμη που επέλεξε να θυσιάσει τα συμφέροντα των κοινωνικών τάξεων που το στήριξαν για να γίνει κυβέρνηση, προκειμένου να μη θίξει, έστω και κατ’ ελάχιστο, τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των ντόπιων ολιγαρχών, του ΣΕΒ  και όσων επωφεληθήκαν από τη δυστυχία που έφεραν τα μνημόνια στον Ελληνικό Λαό.

Μια μεγάλη μερίδα προοδευτικών και αριστερών πολιτών έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί αισθάνονται βαθιά προδομένοι από τη στάση του,  το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα σε ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους, σε ακροδεξιά επικίνδυνα για τη Δημοκρατία στοιχεία, αλλά και σε καιροσκόπους « αριστερούς» να ελπίζουν βάσιμα ότι θα επανέλθουν  στην εξουσία για να συνεχίσουν το έργο της κατεδάφισης της οικονομίας και της πλήρους μετατροπής της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τα άλλα μεγάλα τμήματα της Ελληνικής Κοινωνίας που επλήγησαν από την κρίση.

Πολλά είναι τα παραδείγματα πολιτικών οι οποίοι παρέδωσαν κυριολεκτικά τη χώρα σιδηροδέσμια στα χέρια των τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων και  τώρα το παίζουν αθώες περιστερές υποσχόμενοι να απαλλάξουν το λαό από την «τυραννία» του ΣΥΡΙΖΑ. Τα πλέον εύγλωττα είναι αυτά του κ Μητσοτάκη και της κ Γεννηματά. Και οι δύο υπήρξαν μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμα και Σαμαρά Βενιζέλου, ψήφισαν και τα τρία μνημόνια,  ενώ  με τη ενεργό συμμετοχή τους  συνέβαλαν στη λήψη των πλέον σκληρών αντιλαϊκών μέτρων. Ο κ Μητσοτάκης μάλιστα υπερβαίνοντας τα όρια της γελοιότητας πρότεινε στις καθαρίστριες που πρόσφατα είχε απολύσει να βρούν κεφάλαια και να γίνουν εργολάβοι. Όσον αφορά δε την κ Γεννηματά της υπενθυμίζουμε, ότι εκτός των άλλων μνημονιακών ατοπημάτων της, την επιμονή της να κλείσει τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία, γιατί αυτό απαιτούσαν οι δανειστές, τους οποίους υπηρέτησε και εξακολουθεί να υπηρετεί μέχρι σήμερα με υποδειγματική συνέπεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση έχουν δίκιο όταν λένε ότι ο αγώνας του λαού μας ενάντια στο μπλόκ των δυνάμεων του κεφαλαίου είναι ταξικός,  με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί ανήκουν πλέον στην πλευρά των αντιπάλων του λαού ο οποίος  δεν μπορεί να τους συγχωρήσει το γεγονός, ότι διαστρέβλωσαν σκόπιμα  το νόημα της ψήφου του στο Δημοψήφισμα του Αυγούστου του 2015 για να τους δοθεί η δυνατότητα να αποδεχτούν τους απαράδεκτους όρους των δανειστών και να υπογράψουν το τρίτο μνημόνιο. Ο κ.  Τσίπρας και οι σύντροφοί του έπρεπε να γνωρίζουν ότι μνημόνια και αριστερά  είναι όροι ασύμβατοι.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης, ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και επομένως ανακτήσαμε την οικονομική μας κυριαρχία και τη δυνατότητα να ρυθμίζουμε μόνη μας ζητήματα που αφορούν το μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής που θα εφαρμόζει η χώρα από δω και πέρα, εντούτοις εξακολουθούμε να είμαστε υπό αυστηρή επιτροπεία με την πρόσθετη υποχρέωση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, για να είναι σίγουροι οι τοκογλύφοι ότι θα πάρουν τα λεφτά τους, μέχρι το 2060. Ακόμη παρά την κατάργηση των μνημονίων διατηρείται ζωντανό όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που επέβαλλαν τα μνημόνια.

Υπό τις παρούσες συνθήκες  και με εκτεθειμένο το πολιτικό σύστημα συνολικά, εξαιτίας των συνεχών υποχωρήσεων  του απέναντι στους τοκογλύφους  και το ιερατείο της ΕΕ,   μόνο νέες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και να εγγυηθούν την επα0νάκτηση της πραγματικής της κυριαρχίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο