Ανακοινώσεις/Προσκλήσεις Δελτία Τύπου Επικαιρότητα

Ήρωες Χωρίς Δικαίωμα Διαμαρτυρίας

Σοσιαλιστική Προοπτική

Φαίνεται πως τα ΜΑΤ και ο πολιτικός τους προϊστάμενος ο κος Χρυσοχοϊδης δεν ενστερνίζονται την άποψη της συζύγου του  Πρωθυπουργού αλλά και του ιδίου του κου Μητσοτάκη, ότι οι υγειονομικοί είναι ήρωες που αξίζουν τουλάχιστον το χειροκρότημά μας γιατί επιτελούν ένα τεράστιο έργο σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς την ελάχιστη δυνατή προφύλαξη, προκειμένου η Πανδημία να μη λάβει εφιαλτικές διαστάσεις στη χώρα μας. Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι προσπάθησαν να διαλύσουν την ειρηνική  διαμαρτυρία των γιατρών του Ευαγγελισμού που έγινε με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας της Υγείας.

Στην ουσία δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του Πρωθυπουργού  και του Υπουργού του. Αμφότεροι, μαζί και όλη η Κυβέρνηση, ομνύουν στον ηρωϊσμό των εργαζομένων στην Υγεία, όσο αυτοί δεν απαιτούν να τους δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για να πάψουν να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, δεν ζητούν να ενισχυθεί με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το ΕΣΥ και δεν απευθύνουν εκκλήσεις για περισσότερα διαγνωστικά τεστ. Από τη στιγμή που αρχίσουν να διαμαρτύρονται παύουν να είναι ήρωες και αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σκληρότητα ως εχθροί της Κυβέρνησης  και εν δυνάμει ανατροπείς του νεοφιλελεύθερου μοντέλου που υπηρετεί με απόλυτη συνέπεια ο κος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του.    

Το γεγονός αυτό μας θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές, όπου οι  Κυβερνήσεις δεν είχαν και πολύ καλές σχέσεις με τη Δημοκρατία, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού και βεβαίως των εργαζομένων. Εν μέσω Πανδημίας εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και ακραία συμπεριφορά της Κυβέρνησης, ώστε η Πανδημία να μη εξελιχθεί σε ευκαιρία για τη Δεξιά και τον Καπιταλισμό Καταστροφής να συνεχίσουν να καθορίζουν τις ζωές.

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο