Δελτία Τύπου Επικαιρότητα

Με αφορμή την απώλεια του Κώστα Βεργόπουλου

Κώστας Βεργόπουλος

Αποχαιρετούμε με ιδιαίτερη τιμή τον ριζοσπάστη διανοητή και επιστήμονα Κώστα Βεργόπουλο κι εκφράζουμε τα θερμά, ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους συγγενείς και οικείους του.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική, ως το κόμμα εκφραστής της σοσιαλιστικής αριστεράς και ως φορέας προώθησης της διεξόδου από την κρίση και αποτροπής του μέλλοντος μιας ειδικής οικονομικής ζώνης που αλλότριες δυνάμεις έχουν σχεδιάσει για τη χώρα μας, θέλει με το παρόν να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον εκλιπόντα για την επιστημονική συμβολή του στην ανάπτυξη της εναλλακτικής, αντινεοφιλελεύθερης κοινωνικοοικονομικής πρότασης.

Ανεξαρτήτως επιμέρους πολιτικών απόψεων, τακτικού ή στρατηγικού χαρακτήρα, που εξέφραζε ο Κώστας Βεργόπουλος, με τις οποίες μπορούμε να συμφωνήσουμε ή όχι, είναι σίγουρο ότι ο εκλιπών συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να μεταστραφεί η διεθνής βιβλιογραφία από τη δεκαετία του 1990, όπου η στρατευμένη στα μεγαλοαστικά συμφέροντα νεοφιλελεύθερη σκέψη κυριαρχούσε, στη γόνιμη προοδευτική αμφισβήτηση και στην ανάδειξη σύγχρονων εναλλακτικών, μετακαπιταλιστικών ακόμη και σοσιαλιστικών προτάσεων. Δικός μας ρόλος είναι η μετουσίωση αυτής της επιστημονικής ανάκτησης σε πολιτική πράξη.

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο