Δελτία Τύπου

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” καταδικάζει την τρομοκρατία

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τα κλιμακούμενα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη και στις χώρες του μουσουλμανικού κόσμου. Καταδικάζει απερίφραστα τις πρακτικές βίας των ισλαμιστών τρομοκρατών κατά αμάχων και ανυποψίαστων πολιτών.

Από την άλλη καλεί τους λαούς του δυτικού κόσμου να αναλογιστούν το μέγεθος των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στον αραβομουσουλμανικό κόσμο και την καταστροφή που έχουν επιφέρει αυτές σε μια σειρά από κράτη (Ιράκ, Λιβύη, Συρία) με πρόφαση την απαλλαγή των λαών από τυραννικά καθεστώτα και την εισαγωγή σε αυτές του δυτικού πολιτικού-πολιτιστικού μοντέλου. Σήμερα οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν βυθιστεί στο πολιτικό και κοινωνικό χάος και έχουν μετατραπεί με ευθύνη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε θερμοκήπια της βίας. Συγχρόνως ο ρόλος κάποιων ακραίων ισλαμιστικών ομάδων γεννά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους και τις επιδιώξεις τους.

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” επίσης καταγγέλλει τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στον δυτικό κόσμο, οι οποίες εντελώς υποκριτικά και δήθεν στο όνομα της καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας, προωθούν, ανοικτά πλέον, την περιστολή των δικαιωμάτων των πολιτών τους. Και ενώ ζητούν από τους λαούς της Δύσης να δεχθούν περιορισμούς στις ελευθερίες τους, διατηρούν πολιτικές, εμπορικές και στρατιωτικές σχέσεις με το αντιδραστικό και ανελεύθερο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, φορέα του “ουαχαβιτισμού”, μιας ακραίας αυταρχικής αντίληψης και κοινωνικής πρακτικής  του Ισλάμ.

Η “Σοσιαλιστική Προοπτική” καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αποστασιοποιηθεί από κάθε πολιτική ενεργούς εμπλοκής της χώρας μας στους πολιτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και να μην θέσει σε κίνδυνο τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της ελληνικής πολιτείας και του λαού μας με τον αραβικό και, γενικώς, μουσουλμανικό κόσμο.

Υπενθυμίζουμε ότι η βία θρέφει τη βία…

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο