Δελτία Τύπου

Χορός Δεκάδων Εκατομμυρίων στην Πλάτη των Ανέργων

Η ελληνική Μεγαλοαστική Τάξη από καταβολής της, από την εποχή δηλαδή των κοτζαμπάσιδων και των καραβοκύρηδων, έβαζε τα συμφέροντά της μπροστά από κάθε λαϊκή επιδίωξη, ακόμη και από την οποιαδήποτε εθνικής σημασίας διεκδίκηση.

Ο σκοπός της ανέκαθεν διττός: αφενός να μεγιστοποιήσει τη συσσώρευση πλούτου κι αφετέρου να αντιμετωπίζεται από τους ξένους κεφαλαιοκράτες ως ισότιμη και όχι ως παρακατιανή. Αυτό ώθησε τους έλληνες Μεγαλοαστούς σ’ έναν αγώνα δρόμου παρακολουθώντας τις πρακτικές και τις πολιτικές των ξένων «εταίρων» τους, αλά ελληνικά πάντα. Στήριζαν οικονομικά δοτές κυβερνήσεις και δικτατορίες, πλήρωναν τάγματα παραστρατιωτικά ώστε να καταστείλουν απεργίες και να μακελέψουν κοινωνικούς αγωνιστές. Συμμάχησαν με εχθρούς της χώρας όπως σημαντικότατο μερίδιο της βιομηχανικής και κατασκευαστικής ολιγαρχίας με τους ΝΑΖΙ και μετέπειτα με σύγχρονους ατλαντικούς και ευρωπαίους αποικιοκράτες.

Ένα αγαπημένο «σπορ» – της ντόπιας και της διεθνούς ολιγαρχίας – είναι ο αθλητικός παραγοντισμός και τα ΜΜΕ. Ένα συνδυαστικό μοντέλο ιδιοκτησίας μεγάλων αθλητικών, ως επί το πλείστον ποδοσφαιρικών, ανωνύμων εταιριών με παράλληλη ιδιοκτησία μεγάλων συγκροτημάτων μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να συντηρείται ένας «κοινωνικός στρατός» υποστήριξης, επηρρεάζοντας τον φίλαθλο κόσμο, και να «συνδιαλέγονται» με τις διάφορες κυβερνήσεις μέσω της γραμμής που περνάνε από τον τύπο και της έμμεσης διαμόρφωσης της κυρίαρχης κουλτούρας.

Η ίδια τακτική ακολουθείται και σήμερα με έναν απίστευτα προκλητικό τόπο: ιδιοκτήτες μεγάλων ΠΑΕ και ΚΑΕ ανταγωνίζονται για την κυριαρχία στην αναδιανομή της αγοράς της ενημέρωσης, των εφημερίδων, των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών. Διακινούν ποσά που είναι αστρονομικά για τα δεδομένα μίας χώρας 2 εκατομμυρίων ανέργων και άλλων τόσων επισφαλών εργαζομένων, μια χώρας που η τακτική των τραπεζών και η φορλογική πολιτική των κυβερνόντων έχει οδηγήσει στην καταστροφή τους πολίτες της.

Δεκάδες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ την απόκτηση μεριδίων δημοσιογραφικών συγκροτημάτων αλλά και για εξαγορά των ξεπουλημένων πλουτοπαραγωγικών πηγών, των υποδομών και των δημοσίων αγαθών της χώρας. Δεκάδες δεκάδων εκατομμυρίων που «επενδύονται» για την ολοκλήρωση της πολιτικής αποκοπής του λαού και συγκεκριμένα της νέας γενιάς από τις σύγχρονες πολιτισμικές και κοινωνικές αναγκαιότητες της εποχής μας.

Για την Ελλάδα που σήμερα οικονομικά, πολιτικά, πολιτισμικά, κοινωνικά και γεω-στρατηγικά εξαρτάται από το ΔΝΤ, το διευθυντήριο των Βρυξελών και τη διεθνή του νεοφιλελευθερισμού, ο αγώνας για την εθνική απελευθέρωση, την λαϊκή κυριαρχία με συντριβή της ντόπιας αντίδρασης και την αποδέσμευση από τους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς με στρατηγικό στόχο τη σοσιαλιστική μετεξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί μονόδρομο και μόνη ρεαλιστική διέξοδο. Καλούμε τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, όλους τους φορείς της σοσιαλιστικής, δημοκρατικής, πατριωτικής έκφρασης σε μια διεκδικητική, πολιτική συσπείρωση για τη Λαϊκή Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Κοινωνική Απελευθέρωση.

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο