Δελτία Τύπου Επικαιρότητα Οικονομία` Πολιτική Σοσιαλιστική Προοπτική

Δελτίο Τύπου για το απεργιακό διήμερο 30-31 Μάη

Η Σοσιαλιστική Προοπτική χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση, θωράκιση και διεύρυνση των θεμελιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων του εργατικού κινήματος της πατρίδας μας.

Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., ακολουθώντας τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει θεμελιώσει την αντεργατική της πολιτική μέσω των συνεχόμενων μειώσεων, της λιτότητας και της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, μέσω νομοθετικών πραξικοπημάτων, ανατροπής του Συντάγματος και το κατακρεούργημα των θεσμικών και εργατικών-εργασιακών κεκτημένων.

Η καταρράκωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τα έτοιμα νομοσχέδια που εισάγονται-υπαγορεύονται από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες δεν αφήνουν κανένα περιθώριο κοινωνικά και περιβαλλοντικά ισόρροπης ανάπτυξης στην υπηρεσία των λαϊκών και εργασιακών συμφερόντων.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική καλεί την Κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική και ενοποίηση,  ώστε ο λαός ως κυρίαρχος να αποφασίσει για το μέλλον του και να αποτινάξει από πάνω του κάθε παλιό και νέο αποικιοκράτη. Η Σοσιαλιστική Προοπτική καλεί τους εργαζόμενους να εντείνουν την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους. Απευθυνόμαστε στον εργαζόμενο λαό της χώρας και τον καλούμε να αντιπαλέψει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Οι Σοσιαλιστές θα κάνουν το χρέος τους μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Θα βρεθούν όπως πάντα δίπλα στους εργαζομένους και τους αγώνες τους.

Μόνο ένα ισχυρό μαζικό λαϊκό κίνημα μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις αμφισβήτησης του υπάρχοντος Οικοδομήματος και την προοδευτική αντι-αποικιοκρατική διέξοδο από αυτό.

Ας είναι αυτό το διήμερο, λοιπόν, των 30 και 31 Μάη η αρχή της πτώσης της σύγχρονης αποικιοκρατίας .  

Περισσότερα από τον συντάκτη

Σοσιαλιστική Προοπτική

Αφήστε ένα σχόλιο